תהית פעם איך יש אנשים שפשוט יודעים לעשות כסף? הכסף כאילו נדבק אליהם.
הם לא בהכרח עשירים מופלגים, אבל כסף הוא לא אחת מהדאגות שלהם.
הנה חמש אמונות שיכולות לקרב גם אותך לכסף (או כסף אליך). לגזור ולשמור ליד המקרר.
*המאמר כתוב בלשון נקבה אך פונה ומתאים גם לבנים
אז אחרי שסקרתי בהרחבה מה הן חמש האמונות שמרחיקות אותנו מכסף , רשימה חלקית בהחלט, אני שמחה לחלוק עתה חמש אמונות שכדאי לך לאמץ כדי לקרב אליך כסף ולהגדיל את ההכנסות שלך.
1. התנהלות עם כסף זו מיומנות נרכשת
לנהל כסף, "לעשות כסף" ולהנות מכסף, אלו הן מיומנויות נרכשות. יש כאלו שספגו את היכולות עוד מבית והם יודעים ליישם כלים אלו בחייהם הבוגרים. אחרים, אולי רובינו, עדיין צריכים ללמוד. המערכת החינוך של ימינו, אין שום חינוך לכסף. בתיכון לומדים מתמטיקה, אנגלית ועוד מקצועות חשובים. אבל כלכלת הבית נעלמה ואנו מסיימות אוניברסיטה מבלי שאנו יודעות לחשב ריבית-דריבית, ניהול תקציב, הוצאה מול השקעה, פנסיה, השקעות במניות ועוד. אנו מפקידות את ענייני הכספים של העסק בידי רו"ח שלנו, "אנשים שהוכשרו לכך" וממעטות להיכנס לעובי הקורה.
את יכולה לשנות זאת, להסיר את מעטה החשדנות והפחד ולזכור שהתנהלות עם כסף זוהי מיומנות נרכשת. וכמו כל מיומנות נרכשת – א. זה לוקח זמן. ב. צריך ללמוד.
ברגע שתביני שליצור כסף זו מיומנות שאינה קשורה לנטיית הלב שלך, לתחביבים שלך. ברגע שלא תפחדי ותחפשי להתרחק מכסף, את תתחילי לקרב אליך כסף. כמו שלמדתי בשומרי משקל לפני 20 שנה – יש דברים שקורים צעד אחר צעד וכל 100 גרם זו חגיגה. אני מבטיחה לך, שעם כל צעד קטן שתשפרי בהתנהלות הכספית שלך, תרגישי בוגרת יותר, אחראית יותר וערכך בעיני עצמך יגדל.
2. עסק עולה כסף/ הוצאות קודמות להכנסות
כמעט כל לקוחותיי מספרות שהן החליטו להיות עצמאיות מתוך כוונה להגדיל את הכנסותיהן, להיות "אדון לעצמן" ובמטרה להגיע לרווחה כלכלית. הפוקוס כמובן הוא על הגדלת הכנסות העסק, וכך צריך להיות. אך רבות מהן כלל אינן מבינות שעל-מנת להגדיל את ההכנסות בעסק יש להשקיע, ולעתים לא מעט, הון עצמי וזמן.
אם החלטת להיות עצמאית, את צריכה להשקיע במיתוג, עלויות הקמה, אתר, שיווק, מאמן עסקי ועוד הוצאות רבות. אם את רואה בהוצאות אלו רק הוצאות, הגיע הזמן לשנות את הדיסקט. עלויות אלו הן השקעה מניבה, השקעה שתחזור אלייך (אם תתנהלי נכון) ואף תניב הכנסות מעבר לכך.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש שיש לנהל את שלבי ההקמה, ההוצאות וההשקעות בצורה מחושבת ועדיף להיוועץ בבעל מקצוע שיכול לעזור בהכנת תוכנית עסקית מפורטת ובת השגה.
אם את נמנעת מלקבל החלטות פיננסיות, במה להשקיע בעסק ואיך לנהל אותו כלכלית כי אולי קשה לך להעריך את הדברים, סימן שאת זקוקה לכלים שכרגע אין לך. אם זה המצב, כדאי להיפרד מהאמונה שאינך משקיעה בעסק כי עוד אין לך מספיק הכנסות. הגיע הזמן לאמונה החדשה – עסק דורש כסף/ השקעה. הוצאות קודמות להכנסות.
3. כסף מגיע למי שמטפל בו
תארי לך שכסף ישאל אותך "תגידי, את מעריכה/ אוהבת אותי?", מה לדעתך תהא תשובתך אליו? במערכת יחסים עם כסף, כמו במערכות יחסים אנושיות, הבסיס הוא תקשורת טובה. כסף זקוק שתדברי אתו בשפה שלו – שפה עניינית ותכליתית. שתציבי מטרות פיננסיות והוא רוצה שתהיו שווים בכח – שתהיה לך לגיטימציה לרצות להרוויח כסף, לנהל את הכסף ולדבר בחופשיות על כסף . חשבי על מערכת יחסים עם גבר – אם הגעת לסיטואציה כזו כשאת ברגשי נחיתות, האם הקשר עבד?
אגב, כסף הכי אוהב כשסופרים אותו…(כל אחד והעיסוי שהוא אוהב….)
ההסבר הרציונאלי הוא מאוד פשוט. כל דבר שמתמקדים בו גדל. ככל שתתמקדי יותר בכסף כך הוא יגדל. אבל זהירות!!! אם תדברי על כמה שאין לך, אם תחזרי ותגידי שרק אם היה לך כסף היית…., אם תבטאי דאגות על כסף – אלו יגדלו.
לטפל בכסף משמעו – לנהל אותו. לקחת שליטה על המצב. לדעת כמה יש לך בחשבון בשוטף, כמה את מרוויחה בחודש, כמה את מוציאה בחודש, לדעת מה שווי הנכסים שלך הפיננסיים שלך (הדירה, תוכניות החסכון למינהן וכד'), מה גובה החובות שלך (המינוס בבנק, הלוואות שאת צריכה להחזיר וכד')
4. כסף בא כסף הולך
בכל פעם שאמי היתה נוזפת באבי שיפסיק כבר לבזבז, הוא היה עונה בפשטות "כסף בא כסף הולך". זו היתה דרכו לומר – "אל תדאגי". היום, ממרום גילי ונסיוני, אני מתבוננת במשפט בדרך נוספת. כסף, כמו כל דבר אחר, נמצא בתהליך של שינוי מתמיד. יש ימים של גאות ויש ימים של שפל. התנודות תהיינה קיצוניות יותר או בתדירות גבוהה יותר כשאת עצמאית. יש תקופות שההוצאות הן כבדות יותר ויש תקופות שההכנסות באות בשטף.
הצורך שלנו בוודאות וביציבות הוא מנוגד לאופן שבו הטבע פועל. הצורך נובע מפחד, שמא יגמר הכסף, שלא נצליח להסתדר/להרוויח מספיק כדי צרכינו וכד'. הרבה אנשים לא מקימים עסקים ולא מוכנים להיות עצמאיים בגלל הפחד מחוסר יציבות. אם בחרת כן להיות עצמאית, את חייבת לקבל את חוסר היציבות ואת השינויים כחלק מחוקי המשחק ולהיות רגועה כלפיו.
לא מספיק לקבל, צריך לדעת גם להיערך לכך. לתכנן איך מסתדרים בחודשים של ירידה או עד שנצליח להגיע למצב של רווחים נאים. אני ממליצה תמיד להסתכל על העסק בפרספקטיבה שנתית. כאשר יש חודשים הידועים כחלשים יותר (כל אחת לפי אופי העסק) כגון חגים וחופשים וישנם חודשים פעילים יותר. הסתכלות ארוכת טווח יכולה לשחרר חלק מהלחץ ואי-הוודאות. הזכירי לעצמך – כסף בא וכסף הולך. וכל עוד את מתמידה ואת בדרך הנכונה, העליה בוא תבוא.
5. כן מדברים על כסף
אנשים שמושכים אליהם כסף ויוצרים כסף מדברים על כסף. כסף הוא ביננו תמיד והוא חלק אינטגרלי מחיינו. בדיוק כמו לדבר על נושאים אחרים שפעם דוברו רק בחדרי חדרים כגון מיניות או לדבר בפתיחות על טיפול פסיכולוגי שאני הולכת אליו או נטילת תרופות כנגד דיכאון.
אם את עצמאית, את חייבת ללמוד לדבר על כסף. קודם כל עם עצמך. מתי שאלת את עצמך כמה את רוצה להרוויח? מתי תכננת איך את הולכת לעשות את זה? מה קורה לך בשיחות מכירה עם לקוחות פוטנציאליים כשמגיעים לחלק של הכסף? מגמגמת? מתכווצת? ואם הם לא משלמים בזמן, כמה נוח להזכיר להם שהם צריכים לשלם?
גם כאן, אם החלטת להיות עצמאית את חייבת ללמוד לדבר על כסף בצורה נינוחה ועניינית. (אגב, אני מאמינה שגם שכירות חייבות ללמוד לדבר על כסף) כי כשאת מדברת בצורה עניינית ובנינוחות על כסף, את משדרת אמינות ומקצועיות וביטחון שיש לך מה להציע. לדבר כך על כסף זה מוכר.
מאמר חשוב מאוד וכתוב נפלא. אני גם מעדיפה לשלם לספקים שלי ולא לבארטר גם אם הכסף זז מיד ליד בסופו של דבר.
מאמר נהדר!
שמחה מאוד שקראתי. זה עושה לי סדר ואני לומדת ליישם.
תודה רבה שרית
בהחלט אמונות שימושיות על כסף, אמצתי ! תודה