מזמינה אותך להירשם ולקבל בכל שבוע סיפור מעורר השראה לתיבת המייל שלך

#סיפור_אחד_בשבוע – מספר 37 – איך "לצאת מזה" ולהתניע את הקריירה, אחרי תהליך גירושין כואב או משבר אישי?

ארבעתן עברו תהליך גירושין כואב, אצל ארבעתן הקריירה נפגעה כתוצאה משנים רבות של קשיים בזוגיות, ארבעתן יזמו את הגירושין אך נחלשו מאד מהתהליך, וארבעתן מתמודדות לא רק עם הכאב האישי שלהן, אלא גם עם הקושי של הילדים.

כולן הגיעו אלי לאימון, כל אחת בנפרד ובדרך שונה, במטרה לחולל את עצמן מחדש, וכל אחת מהן סיפרה כמה היא רוצה להצליח מבחינה מקצועית, לממש את היכולות שלה, להיות עצמאית מבחינה כלכלית וגם ליצור זוגיות חדשה ובריאה.

הן הגיעו אלי פגועות ומאוכזבות, והכעס על האקס תפס מקום מאד מרכזי בחייהן .

בעבר כבר ליוויתי תהליכים מהסוג הזה, אבל כאשר 4 מתאמנות בו זמנית מגיעות עם בקשה דומה ומבקשות לחולל את עצמן מחדש אחרי משבר וגירושין – זה גרם לי להסתכל על התהליך קצת 'מלמעלה'. בפוסט הזה אני מבקשת למפות את אבני הדרך שצריך לעבור בדרך ממשבר – לצמיחה.

4 אבני הדרך ממשבר לצמיחה.

כולנו יודעים שמשברים הם גם הזדמנות, אבל כשאנחנו עמוק בתוך המשבר קשה לנו לראות את ההזדמנות. תהליך גירושין הוא בד"כ תהליך כל-כך כואב, הוא דורש המון כוחות נפש שלא פשוט לגייס אותם, ולא תמיד יש לאדם כוחות נוספים כדי הסתכל קדימה. אני אמנם כותבת כאן על נשים בתהליך גירושין, אבל הדברים נכונים גם לגברים, וגם על דרך לצמיחה ממשברים אישיים אחרים.

אני עדיין זוכרת את עצמי בתהליך הגירושין שלי.
זוכרת שחוויתי שמחה משולבת בכאב.
שמחתי על כך שהצלחתי לעשות צעד משמעותי, שבמשך שנים היה לי קשה מאד לעשות, וכאב עז על כך שפרקתי משפחה ועל חווית הכישלון שחשתי.
ביהדות יש מושג שנקרא "נשיאת הפכים", מושג שלמדתי מהמאמנת שלי תמר ניזרי, ומתייחס ליכולת לחוות רגשות הפוכים בו זמנית.

אני רוצה לחזור כעת לארבעת המתאמנות האמיצות שלי, שהחליטו בנחישות שהן הולכות לא רק "לצאת מזה", אלא גם לצאת מהמשבר הזה מחוזקות, עצמאיות יותר ומוגשמות יותר.

כשהן פצועות וכאובות וניצבות מול פער גדול בין איפה שהן נמצאות לאיפה שהן רוצות להיות, הן מרגישות חסרות אונים. בקושי יש להן אנרגיה לקום בבוקר.
מאיפה מתחילים בכלל?

מתחילים מסתימת הדליפה:

  1. מתחילים בלסתום את דליפת האנרגיה הכי גדולה – הכעסים.

אצל הגרושות, מדובר הרבה פעמים בכעס על האקס. הן מספרות עליו, ותוך כדי כך גוש הכעס עולה. אני קולטת את האמוציות, את האכזבה והכאב. ואחרי שאני מקשיבה לסיפורן ואמפטית לכאבן אני מבקשת את רשותן להיות נוקבת. ואז, לכל אחת מהן, אני אומרת בערך כך:

"אני מזכירה לך שבחרת להתגרש ממנו בגלל שלא אהבת את ההתנהגות שלו בזמן שהייתם נשואים. אין שום סיבה לצפות שבתהליך הגירושין הוא יהיה פתאום נחמד, וגם אין לצפות שהדבר ישתנה אחרי הגירושין"

אני גם מזכירה להן שהערך העצמי שלו נפגע כתוצאה מהדחייה שחווה, והוא יעשה הכל כדי להקטין אותן, מה שלכאורה יאפשר לו להרים במעט את תחושת הערך העצמי שלו.

"כנראה שמדי פעם הוא עוד יזכיר לך למה התגרשת ממנו", אני מזהירה, אבל מסבירה שזה גם לטובתן. הוא עוזר להן לתחזק את הכעס כלפיו, כי אחרת יהיה להן קשה מאד להשלים עם העובדה שהן פירקו משפחה.

"האתגר שלך הוא לזכור שמותר לו להתנהג איך שהוא בוחר. את לא יכולה לשנות אותו. הסטנדרט שלך ואיך שאת חושבת לנכון שראוי להתנהג, הוא ממש לא רלוונטי. את יכולה לשלוט אך ורק בהתנהגות שלך ובתגובה שלך להתנהגות שלו"

מה הדבר הנכון והאפקטיבי לעשות במצב כזה כדי לסתום את דליפת האנרגיה?

אני ממליצה לכל אחת  להתחבר לערכים שלה ולמי שהיא, ומהמקום הזה להגיב. "ברגע שלא תטעיני את עצמך בכעס ועלבון ולא תיפלי למלכודות שהוא טומן לך, במודע או שלא במודע, לא יהיה לו כבר דלק להמשיך לפגוע בך"

בסיום השלב הראשון, כל אחת מהן בחרה מי היא רוצה להיות מול האקס שלה ועל פי אילו ערכים היא בוחרת לפעול בלי קשר לדרך שבה הוא מתנהג.

ממשיכים בטעינת האנרגיה

  1. אחרי סתימת הדליפה צריך לחדש את האנרגיות ולהטעין את עצמכן מחדש.

כל אחת מהן בחרה מהם הדברים שעושים להן טוב וממלאים אותה באנרגיה והכניסה אותם ללו"ז שלה.

בין הדברים שמטעינים אותן באנרגיה היו ההחלטות האלה: לחזור לעשות ספורט, לחזור לטפח את עצמי, לקרוא, להיפגש עם חברות, להירשם לקורס או חוג שמעניין אותי.

לא פחות חשוב משלב בחירת מקורות ההטענה, הוא השלב של לשלב אותם בלו"ז, כדי שהם יתממשו הלכה למעשה.

שני הצעדים הללו, אפשרו להן להרגיש שהן חוזרות לקחת שליטה על חייהן והן כבר לא עלה נידף שמופעל על ידי "כוחות הרשע".

ועכשיו – מבט אל העתיד

  1. מה שעוד עזר לניהול האנרגיה שלהן היה להעביר את הפוקוס לעתיד. הרי בשביל זה הן בחרו להיות באימון ….

גיבשנו יחד את החזון שלהן 10 שנים קדימה והן התחברו לרצון שלהן. הן נזכרו בחלומות שהיו להן בעבר ושנשארו שנים רבות במגירה עד שכמעט ושכחו מהם.
.
עצם העובדה שהן יכלו בדמיון לעצב את חייהן העתידיים, נתנה להן כוח וסיבה טובה לקום בבוקר ולעשות צעדים בכיוון הרצוי.

לעמוד מול נקודות השבר

  1. נקודות שבר וימים 'רעים' הם דבר צפוי, וחשוב לתכנן איך להתמודד איתם, בלי להרגיש שהן ירדו מהמסלול. למרות שכל 4 המתאמנות שלי חוות מדי פעם נקודות שבר ונפילות, כי לא פשוט לעבור משבר כזה ולחולל את עצמן מחדש, לכולן יש מטרות ותוכנית פעולה, הן עושות צעדים, מתפתחות תוך כדי תהליך ומיום ליום הן מרגישות יותר ויותר מחוברות למשאבים הפנימיים שלהן ומרגישות כמו נולדו מחדש.

ארבעת אבני הדרך הללו יכולות לעזור גם לכם לצאת ממשבר קשה, אבל חשוב לעבור בדרך הזו מנקודת ההתחלה, גם אם כרגע זה ממש לא נראה אפשרי, וחשוב להמשך בלי לוותר על אף שלב בדרך.

ודבר אחרון – כשנמצאים במצב שפוף, זה יכול מאד לעזור כשיש מישהו שייתן לך יד, יאיר את הדרך וילווה אותך לאורכה. אם יש לכם חבר או חברה במצב דומה, זה הזמן להעביר להם את המסר.

מזמינה אותך להירשם ולקבל בכל שבוע סיפור מעורר השראה לתיבת המייל שלך

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן